понедељак, 28. мај 2018.

ZABLUDE O LJUBAVI

LjUBAV BOLI
 Ljubav nikada ne boli!Ono sto boli jeste njen nedostatak,stanja bez ljubavi,hronicni strahovi.Naprotiv,ljubav vida rane i isceljuje.Verovanje da ljubav boli je opasno jer nas moze drzati na odstojanju od ljubavi i bliskih odnosa,a strah od moguceg bola umanjiti kvalitet naseg zivota i iskustava.
,,Da sam volela sebe,ne bi se pojavio strah,ne bi se osecala nesigurnom,ne bih se prepustila sumnji.Da sam volela njega,ili bih nastavila da ga volim i bila tuzna sto vise nismo zajedno,ili bih mu,s mnogo ljubavi,pozelela da bude srecan.Da sam volela sebe,ne bih se dodatno utapala u jadu bivajuci sve tuznija.Da sam volela njega,ne bih osecala sav onaj bes i ljutnju zbog izneverenih ocekivanja''...
LjUBAV JE ZALjUBLjENOST
 Zaljubljenost nije ljubav!Zaljubljenost je stanje zasnovano na iluziji sto ne umanjuje njenu lepotu niti znacaj u nasem zivotu.Ljubav sve vidi jasno,onako kako jeste,u pravom svetlu,u pravim bojama i zato nije uvek ruzicasto.Zaljubljenost je instiktivna,nevoljna radnja za razliku od ljubavi u kojoj volja aktivno ucestvuje.Bez obzira na to koliko traje,zaljubljenost je privremena,dok je istinska ljubav bezvremena,vecna.
I u snu,kao i u zaljubljenosti,nasi dozivljaji,osecanja,senzacije zasnovani su na iluziji,na masti i nad njima nemamo nikakvu kontrolu.I jedno i drugo je ogranicenog trajanja,a neretko se budjenje dogadja bas kada nam je najlepse.
LjUBAV SE ZASLUZUJE
 Ljubav se ne moze zasluziti!Ljubav znaci prihvatanje onoga sto jeste onakvog kakvo jeste.Zadovoljenje necijih zelja uz dobrovoljno odricanje od sopstvenih istinskih potreba i autenticnog ponasanja,udaljava vas od ljubavi i radosti koju sobom donosi.Osoba koja vas voli nikada nece  traziti da se odreknete sebe,jer vi ste ono sto voli.Ako ni vi to ne zahtevate od nje,ljubav je vas blagoslov.


Kada bi se vrhovi saginjali pred planinarima ne bi ni znao sta je ukus visine,ne bi ni imao potrebu da se primaknes zvezdama.Kada ti daljine ne bi bezale ispod tabana,nego se krotko vracale da zoblju sa tvog dlana,ne bi uopste dosao na ideju da koraknes. Mika Antic
LjUBAV SA ,,PRAVOM'' OSOBOM CE NAS UCINITI CELIM

 Ljubav trazi da budemo celi,ali nas niko drugi ne moze uceloviti.Mozete provesti ceo zivot u trazenju idealne polovine.Mozete cak i pronaci osobu koja vam u svemu odgovara i s kojom ste srecni.Ali cak ni tada vi necete biti celi, jer ucelovljenje se ne postize necim spolja;ucelovljenje je nesto do cega se stize rastom i kretanjem iznutra.

 ,,Hvatajte srecu u koraku,ne dozvolite joj da prodje neopazeno,dozvolite da vas preplavi i znajte:vase Bice je jedino mesto gde za njom vredi tragati''!
LjUBAV TRAZI DA BUDE UZVRACENA
 Niko ne voli na isti nacin,niti ljubav koju pruzate obavezuje nekog da uzvrati istom merom.Volimo zbog sebe jer nas to raduje i uvecava nase bice.Volite onako kako mozete i znate i dozvolite drugima da vole na sopstveni nacin prema svojim izborima.Ljubav ne moze biti mala ili velika,polovicna ili cela.Nje ili ima ili je nema.
 Savrsena ljubav bila bi ona koja daje sve a ne ocekuje nista.Jer ako covek ne ocekuje nista i ne pita nista,ne moze nikada biti prevaren ili razocaran.Tek kada ljubav zahteva,ona donosi bol. Leo Baskalja
LjUBAV JE KAD NE MOGU DA ZIVIM BEZ TEBE
 Osecaj da ne mozemo ziveti bez drage osobe je osecanje suprotno ljubavi.To je zavisnost.Zavisnost je oblik anti-ljubavi u kojem potrebe,zahtevi i ocekivanja stoje daleko ispred prihvatanja,dopustanja,slobode i razumevanja.Istinska ljubav ne poznaje zahteve,ocekivanja i zavisnost.Osoba koja voli ne trazi da je neko drugi ucini srecnom.Ona je srecna jer voli.
 Dvoje ljudi se vole onda kada su sposobni da zive jedno bez drugoga,ali su izabrali da zive zajedno. Skot Pek

,,Neka u vasem zajednistvu bude prostora 
i neka nebeski vetar plese izmedju vas.
Volite jedno drugo,ali ne pravite veze ljubavi.
Neka ona bude pokretno more
medju obalama vasih dusa.
Napunite pehar jedno drugome,ali
ne pijte iz istog pehara.
Dajte jedno drugome od svoga hleba,ali
ne jedite od istog komada.
Pevajte i plesite zajedno i budite veseli,
ali dozvolite da svako bude sam.
Cak su i strane laute same,
mada trepere istom muzikom.
Poklonite svoja srca,
ali ne stavljajte ih jedno drugom pod strazu.
Jer samo reka zivota moze da zadovolji vasa srca.
Stojte zajedno,a ipak ne suvise zajedno.
I stubovi hrama stoje odvojeni,
a hrast i cempres ne rastu u senci jedan drugome.
Halil Dzubran
 LjUBAV JE POZRTVOVANOST
 Ljubav ne trazi zrtve!Ona nista ne trazi,ona daje i prima.Ne zaboravite da je onome ko vas voli vasa sreca jednako vazna kao i vama njegova,te da ga,zapostavljanjem svoje srece,cinite nesrecnim.Obratite paznju na svoju pozrtvovanost,na danak koji cesto placate,cak i onda kada od vas to niko nije trazio,pa ni sama situacija:nije li to zapravo nedostatak ljubavi?Ljubavi prema sebi.A moze se dati samo ono sto se ima.
LjUBOMORA JE MERA LJUBAVI
 Tamo gde ljubav obitava nema straha i njegovih ispoljavanja od kojih je ljubomora jedan od najvecih i najopasnijih.Kada ovaj korov pusti korene,tesko je osloboditi ga se.Ne postoji odnos koji je ljubomorom napredovao niti koji je ljubomora sacuvala.Ali zato postoje mnogi koji bi opstali i razvijali se da se ona nije umesala.Srecom,ima nacina da se ljubomora umanji,izbegne i prevazidje,nacina da shvatimo da je ona izraz straha,a ne ljubavi.
SEKS JE LJUBAV
 Seks nije isto sto i ljubav,iako na trenutke moze tako izgledati zbog bezrezervne predaje  i gubljenja granica Ega koje su prisutne u oba stanja.Ovo je vazno znati zbog preuzimanja odgovornosti i izbegavanja mogucnosti da se nakon predivnog seksa osetimo odbaceno,izmanipulisano ili iskorisceno.Ili pak da poverujemo da je ljubav nestala ukoliko nam je seksualna zelja posustala.
LjUBAV JE BRIGA
 Briga nije isto sto i ljubav!I nije njen neprikosnoveni pokazatelj,iako se veoma cesto poistovecuje sa ljubavlju,narocito u porodicnim odnosima.Naprotiv,ona moze  biti izraz nepoverenja u necije sposobnosti,prikrivena zelja za uspostavljanjem kontrole,teznja za stvaranjem zavisnickih odnosa,uskracivanje slobode i mnogo cega jos,sto na prvi pogled izgleda kao gest ljubavi.
AKO VOLIM SEBE,NE MOGU VOLETI DRUGE
 Istina je da tek kada volim sebe mogu voleti druge i druge mogu poznavati i voleti samo u meri i na nacin na koji poznajem i volim sebe.Osoba koja voli sebe je ona osoba koja je sebe prihvatila u svoj svojoj nesavrsenosti i time postala sposobna da prihvata druge ljude i u svakom zivom bicu sagleda bozansku prirodu.
,,NE SANJAMO SVI JEDNAKO I TO NIKOME NE SMETA.A ZASTO SVIMA SMETA KADA SMO DRUGACIJE BUDNI?AKO SADA NISI TI,NIKAD TO NECES NI BITI.NIJE SVE U SVOJE VREME,VEC JE SVE U TVOJE VREME.''Mika Antic

2 коментара:

  1. Ovim putem zelim da se zahvalim zeni dami.i kraljici.koja mi uspesno vratila porodicu sada sam veoma srecna i zadovoljna zena vratila mi volju za zivot obratite joj se ja sam joj veciti duznik njen broj viber wcp +381616418057

    ОдговориИзбриши
  2. Nakon što sam proveo sate pretražujući internet o tome kako vratiti svog ljubavnika, bilo mi je drago što sam kontaktirao DR.AGBAZARU. Bez gubljenja puno vremena želio bih napisati pojedinosti o HRAMU DR.AGBAZARA čiji su detalji učinili veliku uslugu mnogim ljudima, putem e-pošte: ( agbazara@gmail.com )

    ОдговориИзбриши

Osmeh je sve

SRECA,MISLIM DA JE SRECA PROSTA JEDNOSTAVNA DODIRLJIVA SVIMA JER MI SMO SRECA SAMI,SVOJI DOVOLJNI...