петак, 5. април 2019.

POZITIVAN ZIVOT U TEORIJI I PRAKSI

Temelji uspeha


Najvazniji temelj vaseg uspeha je vase zdravlje.Treba ciniti sve sto je moguce za zdravlje vaseg tela.
,,Koga ne mozemo posavetovati,ne mozemo mu ni pomoci,a onaj koji ne slusa glas razuma,dobice od razuma po prstima''.Bendzamin Franklin
Zasto biti deprimiran?Zasto se nepotrebno brinuti?Najveci deo onoga cega se covek plasi u trenucima slabosti nikad se ne ispuni.Sto su vam misli manje obuzete brigama,to vam je zivot srecniji.Imajte poverenja u vaseg Tvorca koji ce sve bolje urediti no sto mozete vi sami.Ko sebe muci brigama,nema poverenja u Boga.I ono najgore ce se preokrenuti u dobro ako imate poverenja i sami sebe ne unistavate.Briga je zlo... 

Uspeh mora da se prvo javi u vidu ideje,kao sto je i sve drugo sto je covek stvorio nastalo iz ideje.
,,Pod kapom nebeskom nema snage ravne ljudskoj dusi''.Pol de Lagard
Od misli koje vladaju nasim osecanjima,vode nas i usmeravaju,zavisi da li cemo pobediti ili biti porazeni.Misli su,naime,duhovni uzrocnici uspeha.
Za koga se moze reci da misli pozitivno?
Za onoga ko zbog neprijatnih stvari i otpora na koje nailazi ne ropce i ne kuka kao vecina ljudi svakodnevno,ko iz srca uspeva da odagna strah i strepnju od bolesti i neuspeha,i sebi neprekidno ponavlja da ce sve biti dobro i da ce se ono sto se zeli neizostavno ostvariti.
Za koga se moze reci da misli negativno?
Za onoga ko u svakom promasaju vidi  pocetak svoje propasti,ko neprekidno misli da samo drugi imaju uspeha dok njega prate pehovi,ko po citav dan ne radi nista drugo nego samo razmislja o svojim patnjama.


Svako je kovac svoje srece:Ono sto covek poseje svojim misljenjem to ce i znjeti.


,,Kada bismo ljudima mogli da oduzmemo strepnju i strah,ucinili bismo ih polubogovima''.Fridrih Siler
Samo nas strah cini slabim i bespomocnim tamo gde bismo mogli biti jaki i slobodni.
Ako zivimo oslobodjeni strepnje i straha,ne mozemo nista da izgubimo,ali mozemo beskrajno mnogo da dobijemo.Koliko god se bojali nesrece i prolaznosti,time nista necemo spreciti,a jednog dana i mi cemo proci.
Biti oslobodjen straha u osnovi ne znaci nista drugo do-prihvatiti ono sto je neminovno.

I brda doslovno mozemo da pomeramo ukoliko spoznamo da u sebi imamo moc za to...


Pozitivan odnos prema radu


Uspeh dolazi samo kroz pozitivan odnos prema radu.
Rad je moralna obaveza.
Iz toga proizlazi da je bezuslovna duznost svakog zdravog coveka da radi.Onaj ko pokusava da se provuce kroz zivot bez rada,asocijalan je i ogresuje se o ljudsku zajednicu i bozji poredak.
Covek zivi sasvim drugacije kada pojmi visi smisao svakog rada,nego kada rad dozivljava kao puko ,rintanje' i kad ne zna zasto radi.
Neophodno je,zaista se posvetiti tom visem smislu rada.Pri tom treba imati u vidu da samo rad coveku daje vrednost.Presudno je ono cime sami doprinosimo zivotu i sreci ljudske zajednice i nasih bliznjih.
Naravno da ne zivimo da bi smo radili,daleko tacnije je obrnuto-moramo da radimo da bismo mogli da zivimo.Sustina je kako to shvatamo.Rad moze da nam bude kako teret tako i izvor zivotne radosti.Teret je kad zaista radimo samo zato da ne bismo umrli.Ko na taj nacin misli,taj zapravo nije ziv covek,a nije ni shvatio da jedino stvaranje pruza zivotu smisao i sadrzaj.
Tek kroz rad postajemo u potpunosti svesni sebe,tek kroz rad znamo da postojimo...
Rad je izbavitelj iz stanja unutarnje rascepljenosti,spaja nas s nasim unutarnjim bicem:cini nas zdravim,oslobadja nas napetosti,kompleksa nize vrednosti i kocnica,otklanja sve vrste depresija,osigurava nam dugovecnost a nasem postojanju daje snagu,sjaj i dostojanstvo.





Нема коментара:

Постави коментар

Osmeh je sve

SRECA,MISLIM DA JE SRECA PROSTA JEDNOSTAVNA DODIRLJIVA SVIMA JER MI SMO SRECA SAMI,SVOJI DOVOLJNI...